Micropigmentare si corectii

Ellisse Academy

Procedura de micropigmentare trebuie să îmbunătăţească, să definească si să creeze un aspect elegant si natural al feţei. Trebuie să fie o completare sau o modificare în bine a trăsăturilor noastre dar nu întotdeauna se ajunge la aceste rezultate. Care este explicatia?
Pentru că de multe ori tehnicianul nu este sufficient de experimentat, nu dispune de metodele optime de lucru, nu a absolvit un curs în care să-şi însuşească adevăratele tehnici de lucru fir cu fir pentru a crea aspectul natural al unei sprâncene şi nu a obţinut adevăratele secrete ale pigmentologiei. Pentru a avea un rezultat armonios, natural, este foarte important ca pe langă forma desăvârşită ce tine de tiparul fetei să alegi şi nuanţa optimă pentru fiecare tip de tratament care sa se completeze cu dorinta fiecarui client în parte. De obicei aparatura cu care se lucrează nu are vitezele corespunzătoare sau acele nu sunt cele potrivite.
Ellisse Academy distribuie aparate germane PMU LaBina si tipuri de aplicatoare , ace cu forme diferite si vărfurile ascuţite, atraumantice cu care se pot trasa linii perfecte, fine si o paleta de pigmenti organici cu care se pot realiza micropigmentari si tehnici de umbrire. Deţine 44 de pigmenţi care ii includ şi pe cei de corecţie. In paleta de pigmenţi organici , există culori perfecte pentru utilizarea lor în stare pură sau există posibilitatea de mixare a pigmenţilor. Mai ales pentru corecţii, este foarte important să ai în vedere tonul de pigment al pielii şi compoziţia în procente a pigmenţilor. În funcţie de aceşti parametri poţi să alegi o culoare cu puterea să corecteze un pigment deja existent şi prin combinarea tehnicilor poţi să creezi o corecţie cu un aspect natural.
Se vorbeşte mult despre pigmentologie, dar din păcate nu toate bazele de discuţie pornesc de la o bază cromatică concretă, reală referitoare la compoziţia organică sau anorganică, la procentul în culori a fiecărui pigment în parte.
Pentru a repara greşelile făcute în micropigmentare sau eventualele migrari ale pigmentilor folositi de alti tehnicieni trebuie să avem în primul rănd culorile pentru corecţii .
Primul pas într-un proces de corecţie este analiza modelului. În funcţie de calitatea şi natura pigmentului din piele se aleg etapele de camuflare şi de repigmentare corectă a formei şi culorii finale. Cele mai frecvente cazuri de corecţii necesită schimbarea modelului tribal în tehnica fir cu fir. Se folosesc cel puţin 2 tipuri de ace si de pigmenti în aceeaşi şedinţă. Corectam tribalul cu o nuanţă apropiată şi adecvată culorii pielii şi apoi evidentiem firele prin culoare cu alt ac şi cu o nuanţă antidot pentru fire. De multe ori o corecţie implică şi o acoperire totală a unei linii sau a unei părţi mai mari din desenul precedent.
Pentru buze voluptoase se foloseşte o culoare de reflexie pigmentată cu cele mai fine ace şi cu metode speciale de lucru pentru un efect de mărire imperceptibil ca şi culoare dar evident ca şi efect. De asemenea se folosesc culori care dau luminozitate şi aplicatoare cu ace multiple de 3,de 5 sau de 7 pentru a crea efectul de “buze pline”.
Se lucrează cu succes şi pe efectele lifting prin ridicarea colţului exterior al sprâncenei sau cu efect de deschidere a liniei ochilor.
În cazul unei corecţii, trebuie să fim foarte atenţi atunci când alegem culorile de referinta, să avem întotdeauna în vedere pigmentul natural al pielii pentru ca acesta poate influenţa rezultatul final. Trebuie să întrebăm clienta cât timp a trecut de când a fost implantat pigmentul pentru a ne da seama de evolutia in timp a pigmentului folosit. În funcţie de aceste informatii, trebuie să alegem viteza de lucru corespunzătoare, tipul de aplicatoare si pigmentul dorit. Ar trebui să ştim şi dacă pigmenţii folosiţi erau organici sau anorganici, dar cel mai probabil aceste informaţii le descopera tehnicianul pentru că în general, clientul nu le cunoaşte. Acesta este un lucru greşit, pentru că în prima şedinţă, înainte de a se semna un consimţământ al tratamentului, fiecare tehnician în parte este dator, obligat să furnizeze clientului toate detaliile despre produsele utilizate şi despre procesul de schimbare în timp al rezultatului final.O fisa a clientului este ideala pentru a nota si pastra istoricul procedurii si a produselor folosite.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s